Відкриття Польського клубу у Кропивницькому

Раді повідомити, що Обласна універсальна наукова бібліотека ім.Д.Чижевського, Кропивницький музей музичної культури імені Кароля Шимановського та Об'єднання поляків "Полонія" ім. К. Шимановського започаткували Польський клуб.

Недавно в рамках проєкту "Польська полиця" від Посольства Республіки Польща у Києві бібліотека отримала понад 60 книг польських авторів. Цієї суботи, 25 вересня, о 16:00 у відділі читальних залів відбудеться перша зустріч клубу, присвячена пам’яті великого польського барда епохи романтизму Ципріана Каміля Норвіда з нагоди його 200-річчя у вересні. Клуб вестиме Уршуля Адамська, спрямована для викладання польської мови в Кропивницькому Центром розвитку польської освіти за кордоном Польщі.

На фото: презентація "Польської полиці" під час Десятих "Національних читань" в рамках проєкту "Велика польська родина: разом в ім’я Польщі", який реалізовує фонд "Свобода і демократія" за підтримки Канцелярії Прем’єр-міністра Польщі у рамках конкурсу "Полонія та поляки за кордоном 2021 р.".

Детальніше про "Польську полицю" - у відділі документів іноземними мовами в Обласній універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського можна прочитати за посиланням

Про проєкт "Польська полиця" загалом - на сторінці Посольства Республіки Польща у фейсбуці.