Виступ "Млиночка" на батьківщині Івана Гончара

18 червня фольклорний гурт "Млиночок", який діє при Музеї ім. К. Шимановського, взяв участь у презентації реконструкцій традиційного вбрання Черкащини. Подія, присвячена ювілейному 110-му року від дня народження скульптора, художника та етнографа Івана Гончара, відбувалася на батьківщині митця – у селі Лип'янка.

Організаторами проєкту виступили Центр дослідження та відродження Волині та Музей Івана Гончара.

Програму заходу склали презентація жіночого, чоловічого та дитячого традиційного строю, традиційна інструментальна музика у виконанні фольклорного гурту "Щука-Риба" (м. Київ), екскурсія від Петра Гончара у Будинку-музеї та хаті, в якій народився Іван Гончар, та виступ фольклорного гурту "Млиночок".

У виконанні колективу прозвучали веснянки, козацькі, чумацькі та жартівливі пісні, записані Олександром Терещенком на Кіровоградщині. Також, користуючись нагодою, директор Музею ім. К. Шимановського й керівник "Млиночку" Олександр Полячок подарував місцевій громаді та організаторам проєкту нотну збірку О. Терещенка "Чумацькі пісні передстепового Правобережжя", видану Музеєм у 2019 році.